ua en ru

Перетин держкордону по безвізу йде на спад, - Цигикал

Перетин держкордону по безвізу йде на спад, - Цигикал Фото: Петро Цигикал (facebook.com/mvs.gov.ua)

У в’їзді в країни ЄС відмовлено понад 60 українцям

Перетин державного кордону українцями по безвізу з країнами Євросоюзу йде на спад. Про це заявив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал в ефірі "5 каналу", повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Перетин державного кордону українцями по безвізу з країнами ЄС йде на спад", - зазначив Цигикал.

Так, за словами Цигикала, з початку дії безвізу, з 11 червня 2017 року, до Євросоюзу у безвізовому порядку прослідувало 419 тис. громадян України. Разом з тим, за останній місяць кількість українців, які перетнули кордон по безвізу, зменшилася на 15%, і становить майже 29 тис. осіб, що втричі менше порівняно з першим місяцем лібералізації візового режиму. Тоді кордон перетнуло майже 100 тис. українців.

"При цьому масових непропусків суміжною стороною, як на початку прогнозували окремі експерти, не відмічається, а кількість відмов залишається незначною. Лише 0,2% від загальної кількості таких подорожуючих (10 тис.). Загалом за попередніми підрахунками у в’їзді в країни ЄС відмовлено понад 60 особам", - заявив Цигикал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни-учасниці Європейського союзу не мають наміру припинити безвізовий режим з Україною.