ua en ru

Перехресне субсидування в енергетиці буде скасовано, - депутат від Радикальної партії

У рамках узгодження тексту коаліційної угоди був досягнутий компроміс про поступове скасування перехресного субсидування в енергетиці та перехід на "адекватні тарифи". Про це написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook народний депутат України від Радикальної партії Сергій Рибалка.

"Звичайно, з одночасним введенням адресних дотацій для найбільш вразливих верств населення. Багаті повинні платити за ринковими цінами", - зазначив він.

Рибалка також повідомив, що представники Радикальної партії переконали партнерів по парламенту, що Україна поки не готова до введення повноцінного ринку землі. "Сьогодні це може закінчитися так само несправедливо, як і ваучерна приватизація.

Радикальна партія вважає, що поки достатньо інституту довгострокової оренди. Його також можна використовувати для створення механізмів залучення інвестицій у вітчизняний АПК, в тому числі і для кредитування", - зазначив політик.

За його словами, також досягнута домовленість про відновлення дії програм підтримки малих і середніх підприємств в сільськогосподарській сфері.

Депутат також повідомив, що досягнутий компроміс з приводу скасування довічного статусу суддів.

"Після тривалої дискусії лідер нашої партії Олег Ляшко відстояв мої пропозиції щодо побудови ефективної системи державного планування і прогнозування. Виходимо на фінішну пряму", - написав Рибалка.