ua en ru

Пентагон попросив Білий дім надати летальну зброю Україні, - NBC

Пентагон попросив Білий дім надати летальну зброю Україні, - NBC Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

Пентагон рекомендував передати Україні протитанкові озброєння

Міністерство оборони США (Пентагон) попросило Білий дім надати високотехнологічне протитанкове озброєння Україні, передає NBC News з посиланням на американських чиновників.

За словами трьох чиновників США, рекомендація Пентагону передати Україні високотехнологічне протитанкове озброєння для допомоги в боротьбі проти російської агресії вже знаходиться в Білому домі. Вони також відзначили, що запропонований пакет допомоги включає протитанкові ракети Javelin вартістю приблизно 50 млн доларів.

"Це правильний хід, і я бачу руку міністра оборони Меттіса у всьому цьому", - зазначив колишній командувач НАТО, аналітик NBC News Джеймс Ставрідіс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон і Держдеп США розробили план поставок зброї Україні. Відповідно до пропозиції йдеться про можливі поставки в Україну протитанкової зброї, ракет Javelin, а також зенітної зброї. Згідно із заявою чиновників, план складається в розгортанні озброєнь далеко від лінії розмежування, щоб обмежити ризики ескалації конфлікту.