ua en ru

Пенсіонери в Криму з 17 березня до цих пір не отримали пенсії, - Мінсоцполітики

Пенсіонери в АР Крим з 17 березня 2014 р. досі не отримали пенсії.

Пенсіонери в АР Крим з 17 березня 2014 р. досі не отримали пенсії. Про це повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація з виплатами в АРК, Донецьку і Луганську наступна. 16 березня в Криму стався так званий референдум. Після цього з 17 березня АРК не може отримувати коштів ні через банківську систему, ні через систему казначейського обслуговування, ні через поштові перекази. А таких громадян в АРК і Севастополі - 2 млн 100 тис. осіб. Досі пенсіонери з окупованої території не можуть досі отримати пенсії, якщо вони не виїжджали за межі АРК", - повідомила Денисова.

Разом з тим, Денисова зазначила, що громадяни України, які проживають в Криму, можуть отримати соціальні виплати на материковій частині, зокрема в Херсонській обл.

"Якщо нададуть документи про посвідчення особи. Інших документів не потрібно. У нас є електронний реєстр. Ми користуємося цим реєстром. А потім тільки запитуємо паперові документи", - повідомила вона.

Денісова підкреслила, що на даний момент міністерство відпрацьовує "порядки забезпечення виплат для тих громадян, які вирішили залишитися на окупованій території".

"Згідно з законом, ми готуємо формулювання такого порядку, щоб усі проживаючі на території АРК і Севастополі, могли отримати виплати на материковій частині. Для цього потрібно буде приїхати у відділення Херсонської області з заявою про отримання пенсії через відділення пошти, на материковій частині України або через банківський рахунок. Якщо громадянин звернеться за виплатами в травні, то вже з червня він зможе отримувати виплати", - повідомила вона.