ua en ru

Парубій: обрання ЦВК є одним з ключових питань наступного пленарного тижня

Парубій: обрання ЦВК є одним з ключових питань наступного пленарного тижня Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

На думку голови ВР, нардепи зможуть знайти порозуміння з питання оновлення комісії

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій заявив, що обрання нової Центральної виборчої комісії (ЦВК) є одним з ключових питань наступного пленарного тижня. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

За словами голови ВР, ЦВК на початку серпня своїм рішенням зупинили одну з найбільш успішних реформ парламенту.

"Дуже довго з цього приводу йшли дискусії, але для мене було ще й таким дуже великим подразником, коли на початку серпня ЦВК, повноваження якої закінчилися ще у червні 2014 року, прийняла рішення, яким призупинили вибори по всіх ОТГ, тобто фактично одна з найбільш успішних і дієвих реформ, які проводилися в Україні Верховною радою Україною, зупинена одним рішенням ЦВК", - зазначив Парубій.

На думку голови ВР, нардепи зможуть знайти порозуміння з питання оновлення комісії.

"Були проведені попередні консультації з фракціями, і мені здається, що ми зможемо знайти порозуміння і наступного тижня вийти на обрання нового складу ЦВК", - сказав він.

Крім того, Парубій повідомив, що планується до початку жовтня розпочати розгляд виборчого кодексу, до якого вже подано понад 4500 правок.

Нагадаємо, на початку цього тижня розгляд парламентом оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК) на наступному пленарному тижні анонсувала представник президента у Раді Ірина Луценко.

Як писало РБК-Україна, Парубій раніше заявляв, що питання ЦВК повинно бути одним з перших для розгляду на наступній сесії. У липні спікер підкреслював, що Верховна рада повинна проголосувати за оновлення складу Центральної виборчої комісії у вересні.