ua en ru

Партія регіонів відмовляється голосувати в Раді до виконання вимог її з'їзду, - Левченко

Партія регіонів відмовляється голосувати у Верховній Раді України до виконання вимог її з'їзду. П

Партія регіонів відмовляється голосувати у Верховній Раді України до виконання вимог її з'їзду. Про це з трибуни ВР заявив депутат фракції Партії регіонів Микола Левченко, передає кореспондент РБ - Україна.

"На сході країни гинуть люди, не злочинці, як каже пан Турчинов (спікер ВР Олександр Турчинов), а люди, громадяни України", - заявив Левченко.

Він зазначив, що нинішні керівники країни прийшли до влади силовим шляхом і почали діяти як гауляйтери, у відповідь отримали - бунт на сході України.

"Стабілізація ситуації в регіоні можлива тільки при бажанні центральної влади почути голос народу України. Ми ставимо питання про внесення змін до Конституції, де буде раз і назавжди розподілені повноваження між центром і регіонами, закріплений російську мову як другу державну", - додав Левченко.

Він заявив, що "Партія регіонів відмовляється голосувати в парламенті, поки не будуть виконані наші вимоги": Я підкреслюю, що народ вимагає референдуму",.

У відповідь спікер ВР Олександр Турчинов зазначив: "Силові структури в Україні захищають нашу Конституцію, цілісність України. Жорстко виступають проти тих, хто намагається розколоти Україну. Виступають проти її державності. Я пропоную силам все-таки визначитися, з ким вони".