ua en ru

Партія Мей домовилася з партнерами про підтримку в парламенті

Партія Мей домовилася з партнерами про підтримку в парламенті Фото: Тереза Мей домовилася про "коаліцію" (president.gov.ua)

"На неформальній основі" дві партії діятимуть спільно у ключових голосуваннях

Консервативна партія прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей домовилася з Демократичною юніоністською партією, яка діє у Північній Ірландії, про взаємну підтримку в парламенті. Про це повідомив речник британського уряду, передає DW.

Зазначено, що Демократична юніоністська партія не буде створювати формальну коаліцію з консерваторами, однак погоджується "на неформальній основі" підтримувати партію влади у ключових голосуваннях. Очікується, що члени уряду обговорять домовленості 12 червня.

Водночас, як повідомляється, ситуативний союз із цією партією є складним для консерваторів через розбіжності у поглядах двох партій щодо низки питань, включно з питанням абортів та легалізації одностатевих шлюбів.

Нагадаємо, на нещодавніх виборах у Британії Консервативна партія втратила більшість у парламенті, здобувши 318 із 650 місць. Нині партія потребує підтримки принаймні восьми депутатів інших політичних сил для більшості. Демократична юніоністська партія здобула на виборах 10 депутатських крісел.