ua en ru

У партії Меркель заявили про хакерську атаку з сервера РФ перед виборами

У партії Меркель заявили про хакерську атаку з сервера РФ перед виборами Фото: хакер (flickr.com/iabeta)

В ХДС заявили про злом веб-сайту одного з лідерів партії

У партії канцлера Федеративної республіки Німеччина (ФРН) Ангели Меркель заявили про хакерську атаку перед виборами з російського сервера. Про це повідомляє Politico.

"Сьогодні відбулася масивна хакерська атака на мій сайт - з привітанням з Росії. Як ніби це має якийсь стосунок до виборів", - заявила лідер ХДС в штаті Рейнланд Пфальц Юлія Клокнер.

Згідно з інформацією видання, представник ХДС повідомляє, що приблизно 3 тис. електронних адрес вимагали несанкціонований доступ до прав адміністратора веб-сайту Клокнер.

У свою чергу в прес-службі заявили, що листи відправили, ймовірно, з російського сервера, але залишилося незрозумілим, хто стояв за нападом.

Наголошується, що німецькі політики побоюються перед голосуванням атак, враховуючи виборчі кампанії президента Франції Еммануеля Макрона і кандидата в президенти США Хілларі Клінтон, на які раніше були націлені "масові і скоординовані" атаки російських груп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральне відомство з безпеки у сфері інформаційної техніки Німеччини описало яким може бути втручання російських хакерів у процес виборів в бундестаг.