ua en ru

Парламентська меншість Грузії на знак протесту проти арешту екс-чиновників перервала свою роботу

Парламентська меншість Грузії в знак протесту проти останніх подій в країні тимчасово перервала свою діяльність в законодавчому органі і вважає за доцільне, щоб парламентська більшість зробила те ж саме, повідомляє Newsgeorgia.

У парламенті нового скликання, сформованому за підсумками виборів 1 жовтня, представлені всього дві політичні сили: більшість складають представники коаліції "Грузинська мрія", очолюваної нинішнім прем'єром Бідзіна Іванішвілі, меншість - члени колишньої правлячої партії "Єдиний національний рух", лідером якої як і раніше залишається Президент Грузії Михайло Саакашвілі.

"Сьогодні в країні відбулося кілька подій, які свідчать про нову політичну реальность Країна стала на грань, де закінчується демократія і починаються переслідування людей з іншими політичними поглядами і їх знищення. Влада оголосила бій без правил", - заявили представники "Нацруху" перед тим, як покинути парламентський місто - Кутаїсі і повернутися в Тбілісі.

У числі вищезазначених подій представники парламентської меншості назвали арешт екс-міністра освіти і юстиції, нині - гендиректора "Руставі 2" Ніки Гварамії і екс-міністра фінансів та енергетики Олександра Хетагурі, зіткнення в Кутаїсі депутатів від "Нацруху" і прихильників "Грузинської мрії" тощо.

"Ми не повинні брати участь у створенні в парламенті фасадної демократії, і вважаємо доцільним, якщо парламент припинить свою діяльність", - підкреслили вони.

В даний момент, за їхніми словами, в "Єдиному національному русі" ведуться консультації, в якій формі і якими методами ця партія продовжить свою політичну діяльність.

Читайте також: У Грузії затримано шістьох колишніх високопосадовців