ua en ru

На параді в Києві буде 200 одиниць військової техніки, - Бірюков

На параді в Києві буде 200 одиниць військової техніки, - Бірюков Фото: Юрій Бірюков розкрив план військового параду в Києві

Також участь у параді візьмуть демобілізовані бійці АТО

На параді до Дня Незалежності центром Києва проїде близько 200 одиниць військової техніки. Про це сьогодні, 23 липня, повідомив радник президента Юрій Бірюков в ефірі Громадського.

"Буде дійсно дуже багато техніки, близько 200 одиниць. Здається, такий масштаб мало хто може згадати. А такої номенклатури в Києві точно ще не проходило ніколи. На жаль, авіації не буде, адже зараз є небезпека від банальних зенітно-ракетних комплексів", - анонсував Бірюков.

За його словами, також участь у параді візьмуть демобілізовані бійці АТО.


"Ми придумали багато ідей, переважно з демобілізованими бійцями. Ми постараємося віддати належну шану тим, хто вже відслужив державі. Але як це відбудеться - поки не готовий сказати", - додав радник президента.

При цьому Бірюков не сказав, скільки грошей витратять на організацію параду в Києві.

"Суми не знаю, фінансуванням займається Кабінет міністрів", - відхрестився радник президента.

Нагадаємо, 22 липня президент Петро Порошенко підписав указ щодо проведення військового параду до 25-ї річниці Дня Незалежності України. Безпосереднє керівництво підготовкою та проведенням заходу покладено на міністра оборони Степана Полторака.