ua en ru

ПАОК - Металіст: Дубль Марко Девіча приніс історичну перемогу харків'янам

Забивши по голу в ворота ПАОКа в кожному з таймів, Марко Девіч приніс першу історичну перемогу "Металіста" в найпрестижнішому євротурнірі Європи.

Забивши по голу в ворота ПАОКа в кожному з таймів, Марко Девіч приніс першу історичну перемогу "Металіста" в найпрестижнішому євротурнірі Європи.

Читайте також: ПАОК - Металіст: Стенограма онлайн-трансляції матчу Ліги Чемпіонів

ПАОК - Металіст 0:2
Голи
: Девіч, 43 (з пен.), 72
ПАОК: Хакобо, Кициу, Кацураніс, Мігель Вітор, Ліно, Лазар, Ціоліс, Лукас (Олісе, 55), Георгіадіс (Вукич, 66), Анатанасиадис (Нецід, 78), Салпінгідіс
Металіст: Дишленкович, Вільягра, Папа Гуйє, Моледо, Азеведо, Едмар, Торрес, Марлос, Дієго Соуза (Бланко, 62), Соса (Краснопьоров, 90+1), Девіч (Крістальдо, 77)

"Металу", напевно, не пощастило. Дебют в Лізі Чемпіонів на порожньому стадіоні - це щось особливе. Хоча, може це й на краще. Таке мало у кого траплялося. Але, принаймні, родзинки цій події порожні трибуни надали.

З самого початку поєдинку "Металіст" почав нервувати. На перших хвилинах нерви вилилися в порожні атаки, а після - в незібрану гру. Вже на 5-й хвилині екс-гравець "Карпат" Лукас міг відкривати рахунок. Але його удар після прострілу Салпангидиса заблокував Моледо. Він, до речі, разом з Гуйє відіграли матч практично без помилок. Чого не можна сказати про Азеведо, який був дуже активним в атаці, але часто залишав позаду себе простір для Салпангидиса, який у першому таймі досить часто непогано подавав у штрафний майданчик "Металіста". А на 15-й хвилині вже центр оборони харків'ян провалився - на Кацураніса пройшов несподіваний пас. Грек вийшов один на один, але занадто далеко відпустив від себе м'яч, і тим заволодів Дишленкович. Ще через 15 хвилин гостей "пробачив" Атанасиадис - він не зміг нормально влучити по м'ячу, перебуваючи на самоті напроти воріт. І ось, коли здавалося, що ПАОК заб'є, забив "Металіст". Соса подав кутовий, м'яч потрапив в руку Вітора і суддя призначив пенальті. До м'яча підійшов Девіч і сильним ударом забив перший в лігочемпіонівській історії "Металіста" гол. Воротар вгадав напрямок, але врятувати свою команду не зміг.

Фотогалерея: ПАОК - Металіст, 0:2

А ось у другому таймі спостерігалася зовсім інша картина. Відсутність ігрової практики позначилося на фізичному стані гравців грецької команди і хвилини з 70-ї вони "підсіли". І саме в цей момент, Девіч забив свій другий гол. Марко отримав м'яч зі своєї половини поля, пройшов від центру до штрафної, обіграв голкіпера, який вийшов з воріт, і з остарого кута, з дальньої дистанції відправив м'яч у порожні ворота. Після другого голу греки зрозуміли, що їм ловити в сьогоднішньому матчі нічого. Під кінець гри Марлос міг збільшити рахунок, але з його небезпечним пострілом впорався воротар. А перед самим свистком вже тільки штанга врятувала ПАОК від розгрому - Крістальдо вийшов один на один, обіграв воротаря і покотив м'яч у ворота, але той зрадницьки вдарився об штангу і викотився назад.

Тепер харків'яни повинні красиво відзначити свій практично оформлений прохід в плей-офф домашньою перемогою. Адже, для "Металіста" зараз практично кожна подія на футбольному полі історична. І цим треба насолоджуватися.