ua en ru

Panasonic, Sony і Sharp продають активи загальною вартістю близько 3 млрд дол

Японські виробники електроніки починають масштабний розпродаж офісних площ і інших приміщень у спробі поправити своє фінансове становище. Sony, Panasonic і Sharp спробують таким чином заробити 3 млрд дол., передає "Росія-24" з посиланням на Reuters.

У Panasonic у володінні більше 10 млн кв. м житлових і офісних приміщень. Компанії належить декілька гуртожитків і спортивних об'єктів. До кінця березня Panasonic планує виручити 1,34 млрд дол. від продажу цих площ і своїх часток в інших японських компаніях.

Відмова від акцій принесе лише чверть від необхідної Panasonic суми, більшу частину забезпечить розпродаж нерухомості. Фінансовий директор Хідекі Кавай натякнув, що з молотка можуть піти як японські, так і закордонні активи. Але основний акцент зроблений на ліквідації власності в Японії.

До "гаражного розпродажу" активів приєднаються Sony і Sharp, і в цілому японські виробники електроніки позбавляться від майна на суму до 3 млрд дол. Таким чином вони намагаються забезпечити собі максимально можливу кількість вільної готівкової валюти, яка необхідна для протидії конкурентам з Південної Кореї і КНР.

Цікаво, що загальна вартість рухомого і нерухомого майна Panasonic, Sony і Sharp оцінюється в 42 млрд дол., при тому, що їх загальна ринкова капіталізація - лише 24 млрд дол.

Читайте також: Fitch знизило рейтинги Sony і Panasonic до спекулятивної категорії з "негативним" прогнозом