ua en ru

Пан Гі Мун: Криза в Сирії небезпечна для всього світу

Криза в Сирії "вкрай небезпечна" і вже "проявила негативну дію на весь світ", необхідно активно працювати над її вирішенням, - заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, виступаючи в столиці Індонезії Джакарті. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Рада Безпеки ООН розглядає проект заяви, що закликає владу Сирії і опозицію реалізувати пропозиції щодо припинення кровопролиття в країні, які підготував спеціальний посланець ООН і Ліги арабських держав в Сирії Кофі Аннан. Документ не має юридично обов'язкового характеру.

За повідомленнями сирійських активістів, урядові війська продовжують обстрілювати з важких озброєнь передмістя Дамаску - Хараста та Ірбін. У місті Хомс вже другий день мінометному обстрілу піддається район Халідія. Ведеться артилерійський обстріл міста Растан - оплоту повстанців на північ від Хомсу.

Всі ці повідомлення не можуть бути підтверджені незалежними джерелами, оскільки сирійська влада не допускає у вказані райони журналістів і правозахисників. За даними ООН, за рік конфлікту в Сирії загинули більше восьми тисяч осіб - переважно мирні люди.

Нагадаємо, в результаті двох вибухів в Дамаску 17 березня загинули 27 осіб, 100 отримали поранення.