ua en ru

Палестина не має наміру визнавати ЛНР і ДНР

Палестина не має наміру визнавати ЛНР і ДНР
Палестина не має наміру визнавати так звані "Луганську народну республіку" і "Донецьку народну республіку".

Палестина не має наміру визнавати так звані "Луганську народну республіку" і "Донецьку народну республіку". Про це РБК-Україна повідомив посол Палестини в Україні Мохаммед Касем Аль-Асаад.

"Ми за цілісність України, і ми вважаємо, що Донбас був, є і буде частиною України", - заявив посол, відповідаючи на питання, чи буде Палестина визнавати ЛНР і ДНР.

При цьому він висловив думку, що для того, щоб врегулювати ситуацію на Донбасі, потрібно сідати за стіл переговорів.

"Ми вважаємо, що це внутрішні справи, але нам не все одно. Нам головне, щоб б сіли за стіл переговорів і знайшли консенсус для вирішення цього конфлікту. Я думаю, що сьогодні треба обов'язково сісти за стіл переговорів. Наш досвід вирішення проблем між Палестиною та Ізраїлем полягає в тому, що найкращим виходом є сісти за стіл переговорів і для нас, і для вас", - заявив посол Палестини.

Нагадаємо, 2 листопада 2014 р. в самопроголошених ЛНР і ДНР пройшли "вибори" лідерів. Міжнародне співтовариство засудило проведення незаконного голосування. Однак Росія заявила, що поважає "вибори" в "народних республіках" на Донбасі і вважає їх такими, що відбулися.