ua en ru

Палата представників Конгресу США схвалила тимчасову угоду по бюджету

Палата представників Конгресу США, швидше за все, схвалила тимчасову угоду по бюджету країни та направила його в Сенат.

Палата представників Конгресу США, швидше за все, схвалила тимчасове угоду по бюджету країни і направила його в сенат, повідомляє Reuters з посиланням на американські ЗМІ.

Угода, за яке проголосували 359 конгресменів, проти - 67, спрямоване на продовження роботи уряду на три дні - з 15 до 18 січня 2014 р. За цей час в конгресі планують виробити чергову угоду по бюджету.

Бюджетні розбіжності в жовтні 2013 р. призвели до припинення роботи ряду держструктур і урядових установ, а 800 тис. чоловік відправилися в вимушену неоплачувану відпустку. Досягти домовленостей не вдавалося через те, що республіканці виступали за відстрочку на рік фінансування реформи медичного страхування, ініційованої Президентом США Бараком Обамою. В свою чергу для глави держави та Демократичної партії проведення реформи є принциповим питанням. Таким чином, до початку фінансового року (1 жовтня 2013 р.) сторонам не вдалося прийти до компромісу.

Зробити це законодавці змогли лише 16 жовтня, прийнявши бюджет до 15 січня 2014 р. і підвищивши стелю держборгу до 7 лютого нинішнього року.