ua en ru

Пакистанські таліби вимагають звільнити засуджену до 86 років в'язниці Аафію Сіддікі

Пакистанські таліби тримають в заручниках подружню пару з Швейцарії, викрадену раніше в цьому місяці під час подорожі по бунтівній провінції Белуджистан. Заступник глави угрупування "Техрік-і-Талібан" Валіур Рехман в п'ятницю повідомив ЗМІ, що подружжя здорове, і терористи готові відпустити їх в обмін на звільнення ув'язненої в США пакистанки, передає радіостанція "Голос Америки".

Невролог Аафія Сіддікі була засуджена американським судом до 86 років в'язниці за спробу вбивства американських військовослужбовців в Афганістані. Вирок викликав у Пакистані бурхливе обурення і хвилю антиамериканських виступів. Пакистанський уряд також висловив невдоволення тим, що судовий процес проходив в США.

За словами Рехмана, якщо Сіддікі не буде випущена з в'язниці, долю швейцарської пари вирішить суд Талібану. Крайніх термінів для прийняття рішення таліби не позначили.

Власті вважають, що заручників тримають неподалік від афганського кордону в Південному Вазірістані - головному оплоті пакистанських талібів.

Тим часом в столиці Белуджістана Кветті невідомі вбили сімох людей на автобусній зупинці.

Жертви, серед яких були вихідці з інших регіонів, повинні були сісти на автобус, що прямував до сусіднього Ірану.