ua en ru

У Пакистані тисячі людей вийшли на протест

У Пакистані тисячі людей вийшли на протест Фото: протести в Пакистані (twitter.com/geertwilderspvv)

Люди виступають проти проведення в Нідерландах конкурсу карикатур на пророка Мохаммеда

У Пакистані сьогодні, 29 серпня, тисячі людей вийшли на вулиці в знак протесту проти проведення в Нідерландах конкурсу карикатур на пророка Мохаммеда. Про це повідомляє The Guardian.

Протестувальники називають такий конкурс "богохульним" і вимагають від влади розірвати дипломатичні відносини з Нідерландами.

Протест організувала політична партія Tehreek-e-Labbaik, яка відстоює покарання за богохульство. В минулому році ця партія влаштувала подібний протест, організувавши страйк в столиці країни протягом місяця.

Учасники протесту заявили, що їх можуть заарештувати або вбити, але вони не припинять страйк доти, поки конкурс не скасують або з країни не буде висланий посол Нідерландів.

Зазначимо, головним призом конкурсу карикатур стане грошова винагорода у розмірі 10 тисяч доларів США.

Нагадаємо, в 2015 році радикальні ісламісти напали на редакцію французького сатиричного видання Charlie Hebdo, яке опублікувало карикатуру на пророка Мохаммеда, в результаті цього загинуло 12 осіб.

18 липня 2015 року головний редактор Charlie Hebdo Лоран Суріссо заявив, що його видання не буде більше публікувати карикатури на пророка.