ua en ru

У Пакистані до смертної кари засудили 11 терористів

У Пакистані до смертної кари засудили 11 терористів Ілюстративне фото (s3.hvylya.net)

Їх визнали винними у вбивстві 49 мирних жителів

Військовий суд Пакистану виніс вирок 11 терористам і призначив їм покарання у вигляді страти. Про це повідомив журналістам командувач Сухопутними військами Пакистану Камар Джавід Бажва, передає "Агенція Анадолу".

За словами командувача, терористів визнали винними у вбивстві 49 мирних жителів. Також вони вбили 20 співробітників сил безпеки. Крім того, суд звинуватив 11 людей в організації теракту, членстві в незаконних організаціях, атаці на установи освіти та завдання травм 148 людям.

Серед засуджених до страти - Аїн Уллах, організатор теракту в Пешаварі, який стався в 2009 році на ринку. Тоді внаслідок теракту загинули 48 людей, ще 109 отримали поранення.

Нагадаємо, в Пакистані 10 липня 2018 року террорист-смертник здійснив теракт під час з'їзду пакистанської партії "Авамі". Партія виступає проти терористичної організації "Талібан".

В результаті теракту загинули 12 людей, понад 50 людей отримали поранення. Одним із загиблих став кандидат партії на загальних виборах Харун Білур. Вибори пройдуть 25 липня 2018 року.

Додамо, що в лютому в Пакистані американські військовослужбовці ліквідували заступника ватажка терористичної організації "Талібан" Халіда Мехсуда.