ua en ru

Відкликаний проект указу Президента про звільнення Лавриновича з посади міністра юстиції, - джерело в АП

Проект указу Президента України про звільнення Олександра Лавриновича з посади міністра юстиції відкликаний з роботи. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Адміністрації Президента.

«Проект указу відкликаний з роботи», - сказав джерело, додавши, що, ймовірно, даний документ не буде повернуто до роботи.

Нагадаємо, 17 травня, за повідомленням джерела «Дзеркала тижня» в Кабміні, прем'єр-міністр Микола Азаров вніс Президенту Віктору Януковичу подання на звільнення Олександра Лавриновича з посади глави Мін'юсту. Джерело «ДТ» не повідомила причин звільнення міністра юстиції.

Зазначимо, останнім часом максимальної критиці з боку влади піддавалася робота Держреєстру, що знаходиться у віданні Мін'юсту.

За даними джерел РБК-Україна, найбільш вірогідним кандидатом на посаду міністра юстиції розглядалася Олена Лукаш - нинішній міністр Кабінету міністрів.

Також в середині травня у Верховній Раді був ініційований процес про призначення Олександра Лавриновича членом Вищої ради юстиції (ВРЮ) за квотою парламенту. При цьому, будучи міністром юстиції, Лавринович автоматично (за посадою) є членом ВРЮ.

Згідно з Конституцією України, члени Кабміну, керівники центральних органів виконавчої влади, а також голови держадміністрацій призначаються і звільняються указами Президента на підставі подання прем'єр-міністра.

Читайте також: Азаров запропонував Президенту звільнити Лавриновича з Мін'юсту, - джерело