ua en ru

Скасування закону про особливий статус частини Донбасу не означає перехід до воєнних дій, - радник Порошенко

Скасування закону про особливий статус частини Донбасу не означає перехід до воєнних дій, - радник Порошенко Джерело фото:facebook.com/Прес-центр АТО
Радник Президента України Олег Медведєв заявляє, що можливе скасування закону України, яким запроваджено особливий статус у ряді районів Луганської та Донецької області, які знаходяться під контролем проросійських бойовиків, не означатиме перехід до відновлення військових дій з боку сил АТО.

Радник Президента України Олег Медведєв заявляє, що можливе скасування закону України, яким запроваджено особливий статус у ряді районів Луганської та Донецької області, які знаходяться під контролем проросійських бойовиків, не означатиме перехід до відновлення військових дій з боку сил АТО. Про це Медведєв заявив РБК-Україна.

"Питання про скасування закону буде розглядатися сьогодні на засіданні РНБО. Скасування закону абсолютно не означає перехід до відновлення військових дій. Українське керівництво залишається прихильним стратегії пошуку мирних шляхів врегулювання проблеми на Донбасі", - зазначив радник Петра Порошенка.

При цьому, за його словами, так звані "вибори", що пройшли в ДНР і ЛНР 2 листопада, завдали удару по мирному процесу.
"Так звані вибори наносять удар по мирному процесу, але не роблять цей процес необоротним, і вони не означають, що все настільки втрачено, що потрібно припинити будь-які зусилля з пошуку мирного вирішення проблеми", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, 3 листопада Президент України Петро Порошенко заявив, що запропонує РНБО скасувати закон про особливий статус низки районів Донбасу, який передбачає, зокрема, проведення на Донбасі місцевих виборів 7 грудня 2014 р. Причиною такої заяви Порошенка стало проведення в ДНР і ЛНР 2 листопада "виборів" лідерів цих організацій.

16 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1680-VII "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".