ua en ru

Скасування знижених акцизів на бензин не повинне вплинути на його ціну на сьогоднішній день, - Азаров

Ціни на бензин в Україні не повинні рости незважаючи те, що імпортери говорять про необхідність підвищення вартості бензину після закінчення терміну дії знижених акцизів. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі телеканалу "Інтер,
"Ми спостерігали досить великий період стабільності цін на наших нефтезаправках. За цей час нафта і піднімалася, і падала, тим часом продавці бензину... пропорційно не зменшили вартість бензину. Тому ми зараз їм говоримо: ви створили ж певний запас міцності, і тому... давайте тримайтеся на цих запасах. У найближчі 2-3 тижні ми будемо уважно спостерігати за тим, як буде розвиватися ситуація на ринку нафти, і якщо буде потрібно, ми приймемо відповідні заходи. Більш того, прийнято рішення про завезення в Україну значної кількості нафтопродуктів. Тому в сукупності все це не повинно вплинути на цінову ситуацію на ринку", - заявив Азаров.
Нагадаємо, в Україні 1 вересня закінчився термін дії знижених акцизів на бензин. Для стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів Верховна Рада 7 квітня підтримала ініційований Міністерством енергетики та вугільної промисловості, законопроект про зниження на три місяці ставок акцизного збору на 50 євро/т для бензину і на 30 євро/т для дизельного палива, до 132 євро/т і 60 євро/т відповідно. Дія цього закону закінчилося 1 серпня. Президент України Віктор Янукович продовжив дію знижених тарифів до 1 вересня.