ua en ru

У "Ощадбанку" заперечують звинувачення у привласненні держкоштів

У "Ощадбанку" заперечують звинувачення у привласненні держкоштів Фото: "Ощадбанк" (Віталій Носач, РБК-Україна)

Банк зробив публічну заяву

У "Ощадбанку" вважають безпідставними звинувачення, викладені в ухвалі Печерського районного суду від 5 квітня, про присвоєння державних коштів банком. Про це РБК-Україна повідомила прес-служба банку.

"11.04.2018 р вказана ухвала суду була відкликана з банку без виконання згідно до листа з прокуратури", - стверджують у банку.

Згідно з їхньою заявою, справжня мета ухвали полягає у "вилученні оригіналів договорів поруки", укладених між банком і поручителем за кредитом.

"Вважаємо за необхідне публічно звернути увагу на необґрунтованість та незаконність ухвали Печерського районного суду, абсурдність та безпідставність звинувачень, викладених в її мотивувальній частині", - додають у прес-службі.

Що стосується звинувачень ГПУ в завищенні вартості купленого устаткування і найму іноземної юридичної компанії для супроводу тендера, банк заявив: "...залучення зовнішніх радників по стратегічним проектам є загальновизнаною, ефективною практикою та обумовлено необхідністю забезпечення найвищого ступеню прозорості для моніторингу закупівель".

У банку переконані, що оцінку діям слідчого повинні надати органи прокуратури.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що ГПУ розслідує привласнення "Ощадбанком" державних коштів при закупівлі IT-обладнання, про що свідчить постанова Печерського суду Києва від 5 квітня. Згідно з інформацією банку, ця ухвала відкликана.