ua en ru

Осінні канікули в Закарпатській області проводитимуться пізніше, - Міносвіти

Осінні канікули в Закарпатській області та низці районів інших областей проводитимуться пізніше. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти України (Міносвіти).

"Згідно з інформацією місцевих органів управління освітою в більшості навчальних закладів України канікули тривають, у низці районів і міст (наприклад, Донецької, Івано-Франківської, Луганської областей) вони вже закінчилися, а у Закарпатській області та низці районів інших областей проводитимуться пізніше", - йдеться в повідомленні міністерства.

При цьому, як зазначають в Міносвіти, строки канікул встановлюються загальноосвітніми навчальними закладами за погодженням з місцевими органами управління освітою, а їхня тривалість протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів.

При цьому міністерством в межах своєї компетенції надано рекомендації місцевим органам управління освітою та загальноосвітнім навчальним закладам щодо орієнтовних термінів проведення канікул продовж навчального року (лист від 20 травня 2013 р. № 1/9-349 "Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2013/2014 навчального року"). Вищезазначеним листом запропоновано провести осінні канікули з 28 жовтня по 3 листопада, зимові - з 30 грудня по 12 січня, весняні - з 24 по 30 березня.

Нагадаємо, вчора ужгородські школярі влаштували мітинг протесту проти скасування канікул.