ua en ru

Збройова угода між США та Ізраїлем є ясним сигналом Ірану, - Пентагон

Найбільша за останнє час угода з продажу американського зброї Ізраїлю є "дуже ясним сигналом" для Тегерана переглянути свою політику і відмовитися від ядерної програми. Таку позицію озвучив журналістам міністр оборони США Чак Хейгел, передає France 24.

Шестиденне близькосхідне турне глави Пентагону почалося з посадки в аеропорту м. Тель-Авіва. Ключовим завданням його візиту в регіон стало укладення військових контрактів на суму, що перевищує 10 млрд дол Американці мають намір запропонувати Ізраїлю сучасні ракетні системи і бойові літаки. Зокрема, малопомітні ракети для знищення об'єктів ворожої протиповітряної оборони, заправники і десантні конвертоплани V-22 "Оспрей".

У свою чергу для Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів Хейгел може запропонувати до продажу модернізовані літаки F-16 і ракетне озброєння.

Крім того, очікується, що міністр оборони США обговорить з близькосхідними партнерами можливість постачання обладнання та спорядження різного призначення бойовикам сирійської опозиції.