ua en ru

Опубліковано відео зустрічі Рабіновича і Карпюка у російській тюрмі

Опубліковано відео зустрічі Рабіновича і Карпюка у російській тюрмі Фото: зустріч Вадима Рабіновича і Миколи Карпюка (facebook.com/vadim.rabinovich)

Рабінович розповів про головну мету своєї поїздки у Владимир

Народний депутат, голова підкомітету парламенту з прав людини і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував відео зустрічі з українцем Миколою Карпюком, який перебуває у в'язниці "Владимирський централ".

"Миколо, не чекав, що тебе побачу... Два роки добиваюся. Я бачу, що є зрушення в розмові (про звільнення з в'язниці, - ред.). Василь Грицак (голова СБУ, - ред.) заїхав, сказав "передай записку", але я вирішив не тягнути записочку, мало, тут люди образяться або засмутяться. Там було написано: "Миколо, ми тебе пам'ятаємо, любимо, тримайся". Моя основна мета поїздки така: подивитися тобі в очі і сказати, що дуже великі шанси на те, що вирішимо проблему", - сказав Рабінович Карпюку.

Карпюк у свою чергу попросив передати співвітчизникам, що "ненависть, агресія, злість не в характері українців, а архетип нашого народу – любов, доброта, взаємоповага, повага до чужої думки".

"Українці завжди були толерантними до інакомислячих. Ось до цих витоків їм треба повернутися. І на основі цієї любові вони повинні розпалити великий вогонь віри. Віри в себе, свою землю, в світле майбутнє. Так можна будувати країну. А на ненависті і агресії нічого не побудуєш", – заявив Карпюк.

Рабінович запевнив Карпюка, що теж бореться за мирну Україну.

"Ми з тобою ще будемо будувати сильну і люблячу світ Україну. Я тобі даю благословення на те, щоб ти вийшов з цієї в'язниці. І з твоїми розумними словами ми ще багато чого побудуємо. Дуже важливо сьогодні не війна, а мир. Дуже важлива не ненависть, а любов", - зазначив нардеп.

Це "Володимирський централ"...

Опубліковано Vadim Rabinovich 19 липня 2017 р.

Зазначимо, Владимирський централ - російська в'язниця для особливо небезпечних злочинців, яка знаходиться в місті Владимирі.

Нагадаємо, 5 грудня 2016 року Карпюка відвезли з в'язниці Грозного. Після цього адвокат Ілля Новіков заявив, що не знає про місцезнаходження підзахисного. Пізніше стало відомо, що Карпюк знаходиться у Владимирському централі.