ua en ru

Опитування РБК-Україна: 55% читачів проти "посилання" чиновників за кордон послами

Опитування РБК-Україна: 55% читачів проти "посилання" чиновників за кордон послами Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

14% респондентів підтримали ідею

Більше половини читачів (55%, або 4 899 тис. чол.) не підтримали ідею відправляти українських чиновників послами України в іноземні держави. Такі результати традиційного щотижневого опитування на сайті РБК-Україна.

При цьому 14% читачів (або 1 257 тис. чол.) ідею підтримали, адже за кордоном вміння таких чиновників знадобляться набагато більше, та й Україні шкоди буде менше.

Водночас більше чверті респондентів (26%, або 2 тис. 258 осіб) вважають цю ідею безперспективною, сприймаючи її не більше ніж жарт.

Свою байдужість до теми висловили 5% (або 421 чол.) читачів, що взяли участь в щотижневому опитуванні.

Опитування РБК-Україна: 55% читачів проти "посилання" чиновників за кордон послами

Фото: результати опитування РБК-Україна

Опитування проводилося з 12 по 19 жовтня 2015 р. В опитуванні взяли участь 8 тис. 834 людини.

Нагадаємо, ідею направляти українських чиновників послами за кордон подали самі українці в розділі онлайн-петицій на сайті Президента України Петра Порошенка.

зокрема, українці пропонують Порошенко надіслати екс-прем'єр-міністра, лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко послом в Гондурас.

Також українці запропонували одразу кілька варіантів альтернативного працевлаштування чинного прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Серед іншого, його пропонували відправити послом України в Гваделупу або Росію, а також консулом в Чечню, з якою, за версією Cлідкому РФ, українського прем'єра пов'язує бойове минуле.