ua en ru

Опозиція з наступного тижня починає проводити по Україні народні віче, - Яценюк

З наступного тижня опозиція починає проводити по Україні народні віче. Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на мітингу опозиційних сил біля пам'ятника Тарасові Шевченку в суботу, 9 березня, передає прес-служба ВО "Батькивщина".

Яценюк підкреслив, що нинішній день для опозиції є знаковим: "Тому що ми оголошуємо народні віче і народне повстання проти цього режиму сьогодні біля Тараса Шевченка".

"Ми контролюємо парламент, ми блокуємо парламент і не даємо їм (парламентській більшості) приймати антиукраїнські і антинародні закони... Але цього мало. Ми як опозиція прийняли рішення, що треба йти в народ, треба просити вас вставати. Наступного тижня ми поїдемо проводити народні віче, піднімати людей", - наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що без підтримки людей не може бути жодної політичної чи економічної перемоги.

"Люди хочуть почути слово і відчути, що є ті, хто будуть боротися за їхні права. І ми готові пожертвувати всім для того, щоб кожен громадянин в цій країні знав - він тут керує, він має право по відношенню до влади, а не влада має право по відношенню до українського громадянина... Із цим ми йдемо в народ до українців - щоб вони підтримали в першу чергу себе, свою країну, свою родину і своє майбутнє", - заявив Яценюк.

Читайте також: Азаров вважає, що позбавляти зарплати треба тільки тих депутатів, які блокують роботу ВР