ua en ru

Опозиція відмовляється голосувати за неєвроінтеграційні законопроекти

Опозиція відмовилася голосувати за жодні законопроекти або постанови, поки не буде вирішена доля євроінтеграційних законопроектів: про прокуратуру, про виборче законодавство і про лікування Юлії Тимошенко за кордоном. Про це заявила народний депутат від "Батьківщини" Лілія Гриневич, виступаючи у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Шановні колеги, ми готові доповідати свої законопроекти, але тоді, коли буде вирішено головне питання - питання євроінтеграційних законів", - заявила вона.

Це підтвердила і народний депутат з фракції "Удар" Ірина Геращенко: "Фракції опозиції не будуть брати участь у голосуванні до тих пір, поки не винесуть сьогодні до порядку денного ті закони, які потрібні для підписання договору про асоціацію".

"Ми вважаємо, що неприпустимо, коли уряд не приходить в п'ятницю звітувати... Друге - ми виступаємо проти вибірковості призначення виборів. Це ненормально, коли сьогодні п'ять великих обласних центрів - Одеса, Чернівці, Миколаїв, Черкаси, Херсон та головне - столиця України Київ - знаходяться без мера і принципово цей зал не розглядає це питання, не виносить на порядок денний", - сказала Геращенко і додала: "Сором, коли сьогодні, напередодні Вільнюського саміту ми бачимо в порядку денному постанови про відзначення, постанові про призначення виборів, але не бачимо ключових євроінтеграційних законів".

У свою чергу народний депутат з фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що сьогодні опозиція "ховає європейську перспективу України, відмовившись голосувати за закон про вибори, закон про генеральну прокуратуру, який пройшов експертизу Венеціанської комісії, який був підтриманий опозиційним комітетом на чолі з Андрієм Кожем'якіним".