ua en ru

Опозиція оголосила план дій Євромайдану

Опозиція оголосила план дій Євромайдану. Даний план оголосив, виступаючи на Майдані Незалежності в Києві, лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк, передає прес-служба партії.

Опозиція ставить завданням домогтися звільнення так званих політв'язнів, відкриття кримінальних проваджень проти міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та "беркутівців", відставки Кабміну, проведення позачергових виборів Ради і Президента, а також підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

За допомогою опозиція має намір звернутися в Раду з прав людини ООН, верховного комісара ООН з прав людини, Рада Європи, міжнародні організації "Репортери без кордонів", Amnesty International, Human Rights Watch, FATF, Світовий банк, Управління ООН з наркотиків і злочинності, уряди країн Групи 20.

Опозиція має намір терміново створити Національний комітет по захисту цивільних прав в Україні. Вона хоче організувати безперервний процес перебування депутатів на Майдані в Києві, в тому числі іноземних.

Опозиція також має намір сформувати "Чорну книгу катів і порушників прав людини в Україні", де буде список людей, які перешкоджають Євромайдану.

Крім того, опозиція має намір також закликати українців бойкотувати товари та послуги компаній і організацій, власники яких є депутатами чи активістами Партії регіонів.

Опозиція збирається проводити масові демонстрації протесту проти візиту в Україну керівників глав держав і урядів, які підтримують курс Президента Януковича.