ua en ru

Опозиція має намір просити Януковича посприяти призначенню виборів в Києві на 27 жовтня

Опозиція має намір просити Президента посприяти призначення позачергових виборів мера Києва, депутатів Київради і на проблемних округах на 27 жовтня. Про це народний депутат, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, виступаючи в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Опозиція наполягає на проведенні виборів виключно в той період, коли ми можемо запросити іноземних спостерігачів, коли ми можемо забезпечити наших спостерігачів, коли влада не буде застосовувати адміністративний ресурс, який вона задіює влітку, тоді коли ми можемо провести чесні і прозорі вибори. Проведення чесних і прозорих виборів має відбутися в ті терміни, які визначені для проведення дострокових виборів, а саме 27 жовтня поточного року. Мова йде про проведення виборів як на 5-ти округах, де у опозиції вкрали перемогу. Також йдеться про проведення виборів у місті Києві київського міського голови і Київської міської ради", - сказав Яценюк.

Він також додав, що "це те питання, яке не вирішується тут, у стінах Верховної Ради України, а те питання, яке має вирішити Президент України Віктор Янукович і дати вказівку своїй більшості голосувати за це. Опозиція не раз наполягала на прийнятті відповідний постанов, але це не відбулося, але влада вже почала підготовку до проведення виборів".

Читайте також: Яценюк має намір обговорити з Януковичем лікування Тимошенко за кордоном