ua en ru

Опозиція Молдови обіцяє рік без сварок, якщо пройде в парламент

Опозиція Молдови обіцяє рік без сварок, якщо пройде в парламент Фото: Андрій Настазе

Опозиція готова на рік відкласти політичні питання і сконцентруватися на розвитку країни

Лідери протестів у Молдові обіцяють на рік припинити суперечки через вибір геополітичного вектору країни, якщо опозиція пройде в парламент. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив голова проєвропейської Громадянської платформи "ДА" Андрій Настазе.

За його словами, забути про різницю своїх поглядів на зовнішню політику Молдови політики готові не тільки на час протестів, але і у випадку, якщо в країні відбудуться перевибори і опозиція сформує депутатську більшість.

"Я розмовляв з головами інших партій, і вони сказали, що можна на рік відкласти політичні питання і сконцентруватися на розвитку країни", - заявив він.

Нагадаємо, в ході протестів у Молдові, зокрема, антиурядового мітингу, який пройшов в минулу неділю в Кишиневі, активісти прийняли резолюцію, в якій виклали свої вимоги до влади. Так, зокрема, активісти вимагають провести перевибори до квітня 2016 року, а також відставок голів ряду відомств. На виконання своїх вимог учасники протесту в Молдові дали владі час до вечора четверга, 28 січня. У разі невиконання вимог, протестанти мають намір перекрити національні траси, а також вокзал і аеропорт Кишинева.