ua en ru

Опозиція буде вимагати 6 вересня у ВР прийняття постанови щодо утворення ТСК по розслідуванню фактів дій МВС 24 серпня, - Кириленко

Опозиція буде вимагати 6 вересня у Верховній Раді прийняття постанови щодо утворення тимчасової слідчої комісію (ТСК) по розслідуванню фактів дій МВС України під час акцій протесту 24 серпня цього року. Про це на брифінгу біля Печерського суду Києва повідомив народний депутат від фракції НУНС В'ячеслав Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки що на засіданні комітету опору диктатурі було ухвалено рішення про реєстрацію проекта постанови про створення ТСК щодо дій МВС під час заходів 24 серпня цього року", - сказав Кириленко.
Він відзначив, що наразі проект постанови реєструється в апараті ВР і "ми будемо наполягати щоб, 6 вересня, коли ВР розпочне роботу, цей проект постанови був би негайно ухвалений".
Кириленко нагадав, що для цього необхідно лише 150 голосів народних депутатів. Він також пообіцяв, що "у разі якщо більшість буде чинити опір, ми будемо оголошувати перерви у роботі парламенту і будемо вимагати, щоб цей проект постанови був прийнятий".