ua en ru

Опозиційні депутати підтримують скасування Януковичем візиту до Росії

Опозиційні депутати підтримують скасування Президентом Віктором Януковичем візиту до Росії. Так, народний депутат зі "Свободи" Андрій Іллєнко упевнений, що Янукович переніс свою поїздку до Москви і зустріч з російським Президентом Володимиром Путіним, оскільки розуміє, що ті договори по Митному союзу, які можуть бути підписані в ході цього візиту, новим парламентом ратифіковані не будуть. Про це Іллєнко заявив журналістам у кулуарах Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це (перенесення візиту) відбулося насамперед через те, що Янукович чудово розуміє, з яким опором він зіткнувся б і в сесійному залі, і поза парламентом, що ситуація в країні дуже сильно змінилася, це вже не Рада попереднього скликання, і він би не зміг просто протягнути ратифікацію цих договорів через парламент", - сказав Іллєнко.

У свою чергу, народний депутат з "Батьківщини" Андрій Шевченко підкреслив: "Це чи не перший випадок, коли ми можемо підтримати Президента, оскільки ця поїздка очевидно була сирою, непідготовленою. До Москви треба їздити, але тоді, коли знаєш, навіщо їдеш, а не тоді, коли тебе туди тягнуть здавати українські інтереси. В той же час це - ланцюг складнішої гри. Не треба перебільшувати державну позицію Януковича. Я думаю, що це елемент гри, що Янукович торгується, і він думає, що ще можна виторгувати, щоб завести Україну в Митний союз - для себе і для своєї команди".

Читайте також: Зустріч Януковича і Путіна перенесли на невизначений термін