ua en ru

Омелян пропонує штрафувати водіїв вантажівок, які не змінили літні шини

Омелян пропонує штрафувати водіїв вантажівок, які не змінили літні шини Фото: з наслідками негоди борються 2,5 тис. одиниць техніки

Для боротьби з наслідками негоди було задіяно біля 2,5 тис. одиниць техніки

Глава Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян запропонував керівникам обласних адміністрацій і поліції штрафувати водіїв великогабаритного автотранспорту за безконтрольний рух на літній і зношеній гумі в негоду. Про це сьогодні він заявив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виникла величезна проблема, коли ці автомобілі рухалися вгору, маючи літню гуму, застрягали, перекривали рух для всіх видів транспорту. Мало того, ускладнювали роботу техніки і перешкоджали розчищення доріг. Мною було вислано прохання до керівників областей і поліції, в першу чергу, штрафувати таких водіїв за максимальним тарифом і далі вживати всіх необхідних заходів з розчищення автомагістралей", - заявив Омелян.

Міністр також повідомив, що для боротьби з наслідками негоди було задіяно понад 2 тис. одиниць техніки.

"Фактично дві доби "Укравтодор" спільно з іншими службами, в першу чергу ДСНС, боровся зі стихією. Було задіяно близько 2,5 тис. одиниць техніки, кілька тисяч людей", - зазначив міністр.

Омелян поінформував, що відповідним службам вдалося розчистити ключові автодорожні магістралі України і зараз завершується робота на дорогах місцевого значення. При цьому чиновник приніс свої вибачення громадянам, які через негоду були змушені чекати відновлення руху на автошляхах, залізній дорозі або в аеропортах.

Нагадаємо, раніше Омелян розповів про ситуацію на автомобільних дорогах.