ua en ru

Олімпійський комітет позбавив РФ командного першого місця на Олімпіаді в Сочі

Олімпійський комітет позбавив РФ командного першого місця на Олімпіаді в Сочі Фото: чотирьох російських спортсменів відсторонили від участі в Олімпіаді (wada-ama.org)

У загальному командному медальному заліку Росія опустилася на третє місце

Комісія Міжнародного Олімпійського комітету прийняла рішення назавжди відсторонити від Олімпійських ігор чотирьох російських спортсменів через порушення антидопінгових правил. У зв'язку з цим російська збірна в командному заліку Олімпіади в Сочі втратила перше місце, повідомляє офіційний сайт МОК.

Так, МОК вирішив усунути бобслеїстів Олександра Зубкова і Ольгу Стульневу, а також ковзанярів Ольгу Фаткуліну та Олександра Румянцева. У зв'язку зі скасуванням результатів Зубкова Росія втратила дві золоті медалі. У загальному командному медальному заліку Росія опустилася на третє місце, втративши 7 медалей. Тепер в лідерах опинилася збірна Норвегії.

Ще в грудні 2016 року МОК порушила справу проти 28 російських спортсменів. Всі слухання для активних спортсменів, які можуть претендувати на участь в зимових Олімпійських іграх PyeongChang 2018, будуть завершені найближчим часом.

Нагадаємо, в середу, 22 листопада, Міжнародний Олімпійський комітет (МОК) довічно усунув від участі на Олімпіадах російських скелетоністів Олександра Третьякова, Олену Нікітіну, Марію Орлову та Ольгу Потиліціну через порушення антидопінгових правил.