ua en ru

Олігархи і предмети розкоші. Канада ввела нові санкції проти Росії

Олігархи і предмети розкоші. Канада ввела нові санкції проти Росії Фото: Канада розширила санкції проти Росії (flickr.com/ciska.van.geer)

Канада ввела санкції проти 14 росіян, включаючи олігархів і членів їх сімей. Крім того, Оттава заборонила торгівлю з Росією предметами розкоші.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство закордонних справ Канади.

"Нові заходи накладають обмеження на 14 осіб, включаючи російських олігархів, членів їх сімей і близьких соратників путінського режиму. Ці особи безпосередньо сприяли безглуздій війні Володимира Путіна в Україні", - йдеться в релізі відомства.

Крім того, нові санкції забороняють експорт предметів розкоші і комп'ютерної техніки в Росію. Також вводиться заборона на ввезення цільових предметів розкоші з Росії, в тому числі:

  • ювелірних прикрас;
  • алкоголь;
  • предметів мистецтва.

У МЗС Канади уточнили, що за минулий рік в цілому товарообіг цієї продукції склав 59,1 млн доларів.

Введення санкцій проти громадян РФ означає заморозку активів в Канаді і заборону на в'їзд в країну. У МЗС зазначили, що з 24 лютого у зв'язку з розв'язаною Москвою війною в Україні Оттава внесла в санкційні списки вже більше тисячі фізичних і юридичних осіб РФ, Білорусії та України.

Міністр закордонних справ Мелані Жолі заявила, що Канада має намір продовжувати політику санкцій щодо Росії через триваючу агресію проти України.