ua en ru

Олег Верняєв завоював друге "срібло" для України на Олімпіаді в Ріо

Олег Верняєв завоював друге "срібло" для України на Олімпіаді в Ріо Фото: Олег Верняєв

Український легкоатлет Олег Верняєв завоював ще одну медаль

Український спортсмен Олег Верняєв отримав срібну нагороду Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро зі спортивної гімнастики. Про це йдеться в повідомленні НОК України в Facebook.


"Олег Верняєв - срібний призер Олімпійських ігор в абсолютній першості зі спортивної гімнастики !!! "Срібний" результат нашого спортсмена в багатоборстві - 92.266", - йдеться в повідомленні.

Українець лідирував у всіх вправах, а ось на перекладині судді явно не додали йому балів.

"Верняєв дуже добре виступив в перших трьох видах, які не входять в перелік його улюблених. У вільних вправах Олег отримав оцінку 15.033, на кільцях – 15.300, а на коні, який підвів його на чемпіонаті світу в Глазго – 15.533. Українець захопив лідерство ще перед своїми коронними видами – опорним стрибком і брусами. З сумою 45.866 наш гімнаст випереджав чинного чемпіона світу та олімпійського чемпіона японця Кохэя Утимуру на 0.467 бали", - йдеться в повідомленні.

Однак на останньому снаряді Олег не зміг виступити краще. Японцеві судді поставили 15.800, а Верняеву рівно на бал менше, залишивши нашого спортсмена з сріблом.

Після виступу в абсолютній першості зі спортивної гімнастики наш призер Олімпійських ігор Олег Верняєв прокоментував свій виступ на Олімпіаді-2016 в Ріо.

Я зробив усе, що міг, - Олег Верняєв

"Я зробив все, що міг. На перекладині виконав все нормально, але помилився на соскоке. Можливо, якби не було цієї помилки, то оцінка була б вищою.

Я дуже радий медалі. Будемо працювати і далі. Попереду інші індивідуальні фінали. Сьогодні перед виходом на кожен із снарядів не дивився ні на кого з суперників, не стежив за оцінками інших - був зосереджений на своєму виступі, відключився від усього.

Мені дуже приємно, що на трибунах мене підтримували батьки, які давно вже стали моїм талісманом під час виступів. Щиро вдячний Сергію Назаровичу Бубці, який також вболівав за мене, який допоміг їм бути тут в Ріо. Я відчував підтримку кожного! Спасибі всім, хто вірить і підтримує мене", - сказав Олег.

Крім цього, у себе в Инстаграме гімнаст опублікував відеозвернення до своїх уболівальників.

A video posted by Вірний (@verniaiev.gym) on

Тренер Олега Верняєва прокоментував виступ гімнаста

Наставник Олега Верняєва Геннадій Сартинський також прокоментував виступ свого підопічного.

"Олег чудово зробив свою роботу, але при виконанні останнього вправи на перекладині помилився на соскока. Ця помилка коштувала йому три десятих бала. Вона й вирішила долю золотої медалі", - сказав тренер.

Зазначимо, що бронзову нагороду здобув британець Макс Уітлок, який у суперечці за третє місце випередив росіянина Давида Білявського.

Олег Верняєв завоював друге "срібло" для України на Олімпіаді в Ріо

Фото: український спортсмен Олег Верняєв отримав срібну нагороду

олег верняєв

Нагадаємо, 5 серпня, в бразильському Ріо відбулася урочиста церемонія відкриття Олімпійських ігор-2016.