ua en ru

Олег Царьов: Завдяки неадекватним оцінкам ситуації в Україні Freedom House втрачає залишки довіри

Заклики до відставки Президента України, озвучені Девідом Креймером, главою американської неурядової організації Freedom House, яка фінансується Державним департаментом США, недемократичні та незаконні. Таку думку висловив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Олег Царьов. Про це повідомляє прес-служба партії.

«Віктор Янукович переміг на всенародних виборах Президента України, які були визнані чесними та прозорими всіма міжнародними спостерігачами. Тому причин для його відставки немає. Жоден західний лідер не виступає з такими неадекватними заявами. Заклик до відставки Президента України - це втручання у внутрішні справи суверенної держави. По суті, це заклик до усунення законно обраної влади», - сказав парламентарій. За його словами, Freedom House скотився до озвучування тез української опозиції і, по-суті, став їх закордонним рупором.

«Заяви Freedom House ігнорують інші думки, альтернативні опозиційним, і тому однобоко й необ'єктивно оцінюють події в Україні. Масові мітинги в Україні не відображають думку всієї 46-мільйонної країни. Мені шкода, що колись шановна неурядова організація скотилася до вуличної риторики і не віддає собі звіт у подіях, які відбуваються в Україні», - зазначив Олег Царьов.

«Вважаю, що після заклику Девіда Креймера до повалення законно обраної влади в суверенній державі знайдеться дуже мало людей, готових потиснути йому руку чи провести з ним зустріч. Не здивуюся, якщо для Девіда Креймера назавжди закриють в'їзд в Україну», - підсумував він.