ua en ru

Оточення Фірташа лобіює інтереси "Яндекс.Таксі", - журналіст

Оточення Фірташа лобіює інтереси "Яндекс.Таксі", - журналіст Фото: Дмитро Фірташ (УНІАН)

На думку журналіста, інтереси "Яндекс.Таксі" лобіює Андрій Антонюк

Оточення бізнесмена Дмитра Фірташа лобіює інтереси "Яндекс.Таксі". Про це написав журналіст та блогер Юрій Гудименко на своїй сторінці в Facebook.

Так, Гудименко повідомив, хто стоїть за новим законопроектом про таксі, який може змінити структуру ринку вже в 2018 році.

"В разі прийняття закону, всі ці ваші новомодні програми на кшталт "Уклонів" і "Уберов" опиняться під таким тиском (не контролем, а саме тиском) держструктур, що працювати їм буде вкрай складно - а точніше, переводячи на українські реалії, дуже дорого", - написав він, зазначивши, що законопроект написаний в інтересах "Яндекс.Таксі".

Він також зазначив, що лобіює "Яндекс.Таксі" людина Фірташа Андрій Антонюк.

"Антонюк - людина Фірташа, голова київської організації фірташівській Федерації роботодавців України, а заодно заступник голови цієї чудової контори в цілому. І найцікавіше - те, що "Uber" і "Уклон" йому дуже не подобаються, а "Яндекс.Таксі" (сюрприз-сюрприз, воно активно працює) Антонюк як би не помічає. Мало того, що не зауважує: він розробив законопроект щодо таксі 3107, підписаний депутатом Вадатурським", - зазначив він.

Журналіст також додав, що відухвалення законопроекту "виграють сервіси, які працюють "втемну" - в першу чергу, "Яндекс.Таксі".

"Законопроект для Антонюка та Фірташа дуже важливий: на прес-конференції щодо цього законопроекту по клацанню вдаються журналісти "Інтера", в законопроект тишком-нишком вписані норми для повноцінного повернення "Яндекс.Таксі", а на сайті ФРУ з'являються статті Антонюка проти поганого "Убера". "А під ці розмови про законопроект "Яндекс.Таксі" спокійно працює в Україні і сподівається повернутися. Щодо того, як саме повернеться: так дуже просто. Тих, хто намагається працювати за законом, будуть пресувати через обшуки в офісах і нездійсненні вимоги (наприклад, зберігати в сейфі шляхові листи всіх поїздок всіх водіїв за останні 3 роки). А хто за законом працювати навіть не збирався (наприклад, хто під санкціями сидить) - тим нічого", - написав він.

Оточення Фірташа лобіює інтереси "Яндекс.Таксі", - журналіст

Фото: запис в Facebook Юрія Гудименка

Андрій Антонюк є головою правління Всеукраїнської громадської організації "Українська таксомоторна асоціація" (УТМА), глава Федерації роботодавців Києва. Бізнесмен Дмитро Фірташ з 2011 року очолював Раду Федерації роботодавців України, а в 2016 році офіційно поступився постом Дмитру Олійнику. Телеканал "Інтер" належить холдингу Inter Media Group, 80% акцій якого у власності Дмитра Фірташа.