ua en ru

У світі близько 40 млн людей перебувають у рабстві, - МОП

У світі близько 40 млн людей перебувають у рабстві, - МОП Фото: дитячий працю (ilo.org)

Близько 152 мільйонів дітей є жертвами примусової праці

В 2016 році близько 40 млн людей у світі звернені в сучасне рабство, а жертвами примусової праці є близько 152 мільйонів дітей віком від 5 до 17 років. Про це йдеться в дослідженні, опубликованном на сайті Міжнародної організації праці (МОП).

Згідно з результатами дослідження, жінки і дівчата непропорційно схильні до впливу сучасного рабства, складаючи майже 29 млн, або 71% від загальної кількості. У той же час жінки складають 99% жертв примусової праці в комерційну секс-індустрії і 84% примусових шлюбів.

Наголошується, що в цілому в примусових шлюбах перебуває 15 млн осіб.

"Дитячий працю, як і раніше зосереджений головним чином у сільському господарстві (70,9%). Майже кожна п'ята дитина працює в секторі послуг (17,1%), у той час як 11,9% дітей-підлітків працюють у промисловості", - йдеться в дослідженні.

За словами генерального директора МОП Гая Райдера, світ не зможе досягти цілей сталого розвитку, якщо ми не буде активізувати зусилля по боротьбі з цими лихами.

"Ці нові глобальні оцінки можуть допомогти сформувати і розробити заходи щодо запобігання як примусової праці, так і праці", - сказав він.

Нагадаємо, у Хмельницькому чоловіки хотіли вивезти 21-річну дівчину за кордон у сексуальне рабство.