ua en ru

В окупованому Криму суд відхилив всі клопотання захисту у справі українського журналіста Семени

В окупованому Криму суд відхилив всі клопотання захисту у справі українського журналіста Семени Фото: суд (tomenko.ua)

Наступне засідання призначене на 31 серпня о 14:00

Залізничний суд Сімферополя, який знаходиться в окупованому Криму, 3 серпня відхилив всі клопотання захисту на засіданні у справі журналіста Миколи Семени. Про це розповів адвокат обвинуваченого Олександр Попов, передає "Радіо Свобода".

"Ми хотіли запросити у органів ФСБ методичні рекомендації, на які посилається експерт-лінгвіст ФСБ. За її словами, в рекомендаціях були граматичні помилки. Ми засумнівалися, що там можуть бути помилки. Нам суд відмовив", - повідомив Попков.

Наступне засідання призначене на 31 серпня о 14:00.

За словами Попкова, суд також відхилив клопотання про виключення неприпустимих доказів.

"Співробітники ФСБ навчилися управляти простором і часом. Вони виконували доручення слідчого, спрямоване 15 вересня, а за документами виконали днем раніше 14 вересня. При цьому документи отримали з майбутнього - 18 числа. Ми просили виключити їх, тому що це порушує КПК і безліч законів, але суд нам відмовив. І прокурор не зміг пояснити, як документи вийшли з минулого, і майбутнього", - додав адвокат.

Крім цього, суд відмовив клопотанню про запит правової допомоги з материкової частини України, для того, щоб допитати керівника Крим.Реалії Володимира Притулу і фахівця-політолога Михайла Саву, які знаходяться на материку. Як розповів Попков, суд не визнав ці показання важливими.

Під час засідання, зі слів адвоката, були озвучені необхідні для захисту документи: резолюція Генасамблеї ООН резолюцію ОБСЄ щодо територіальної цілісності України, а також висновки психолога і лінгвіста.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України закликало РФ припинити переслідування українських журналістів Сущенко та Семени.