ua en ru

В океанах Землі знаходиться близько 268 тис. тонн пластикових відходів, - дослідження

В океанах Землі знаходиться близько 268 тис. тонн пластикових відходів, - дослідження Фото: вчені підрахували обсяг пластикового сміття в океанах (pixabay.com)

Найбільш забрудненою пластиковими відходами є північна частина Тихого океану

В океанах планети знаходиться близько 268 тис. тонн пластикових відходів. Про це йдеться в дослідженні новозеландського проекту Dumpark.

Зокрема, дослідники в ході 24 експедицій створили інтерактивну карту планети, яка ілюструє кількість пластикових відходів у водах Землі. За їхніми даними, в океанах знаходиться близько 5,25 трлн частинок сміття або близько 268 тис. тонн пластикових відходів. Розробники інтерактивної карти хочуть привернути увагу до пластикових відходів, які плавають в океанах.

За даними дослідження, найбільш забрудненою є північна частина Тихого океану. А найчистішими визначено південну частину Атлантичного океану і Середземне море.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що до 2050 року кількість людей на планеті складе майже 10 млрд. Зокрема, Індія, Пакистан, Індонезія, Нігерія, Уганда, Конго, Ефіопія, Танзанія і Сполучені Штати Америки складуть половину цього приросту.