ua en ru

ОГХК збільшила виручку за 7 міс. на 80% - до 730 млн грн

ОГХК збільшила виручку за 7 міс. на 80% - до 730 млн грн Фото: Олександр Гладушко

Зростання доходів ДП "ОГХК" пояснюється нарощуванням продажів

Державне підприємство "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" за січень-липень 2015 р. практично подвоїло виручку від реалізації основної продукції на зовнішніх і внутрішньому ринках. Про це заявив перший заступник генерального директора ДП "ОГХК" Олександр Гладушко, повідомили у прес-службі держпідприємства.

Як зазначив Гладушко, якщо в лютому доходи компанії за основними продуктами - ільменіту, рутилу і циркону не перевищували 91 млн грн, то в липні вони сумарно перевищили 165 млн грн. Це в 1,8 рази більше, ніж на початку року. Загальна виручка держкомпанії за січень-липень склала близько 730 млн грн.

"Оскільки на світовому ринку титанової продукції криза лише поглиблюється, а ціни на вироблену нами продукцію продовжують знижуватися, зростання виручки ОГХК було забезпечено винятково за рахунок зростання реалізації обсягів продукції", - зазначив Гладушко.

За його даними, відвантаження ільменіту в ДП "ОГХК" з лютого по червень зросли в 4,6 рази до 18,5 тис. т. Реалізація рутилу в липні порівняно із січнем зросла більш ніж у 6 разів до 3,2 тис. т , циркону - в 6,6 рази до 2 тис. т. "Ще на початку року продажі продукції ДП "ОГХК" були практично на нулі. І лише поступове завоювання довіри покупців дозволило нам наростити продажі як за кордоном, так і в Україні", - сказав перший заступник гендиректора ДП "ОГХК".

Держпідприємство "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" продає свою продукцію в більш ніж 30 країн світу. Основні ринки збуту компанії - ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки. "Досить перспективним ми вважаємо північноамериканський ринок збуту, де зосереджені найбільші потужності з переробки ільменіту на двоокис титану. Цей ринок дозволить нам розвантажити склади Іршанського ГЗК, найпотужнішого виробника ільменіту в нашій компанії", - зазначив Гладушко. Продукція Вільногірського ГМК і Іршанського ГЗК досить затребувана у Європі, тому компанія веде роботу з нарощування присутності на ринку ЄС.

ДП "ОГХК" чисельністю 6,2 тис. осіб розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 р., коли Кабінет міністрів України вирішив передати йому в управління майнові комплекси стратегічних титанових підприємств: Вільногірського гірничо-металургійного комбінату і Іршанського гірничо-збагачувального комбінату. За останні сім місяців держкомпанія сплатила до бюджетів різних рівнів 170 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОГХК звинуватила главу МЕРТ Айвараса Абромавичуса в необгрунтованих претензіях до свого гендиректора.