ua en ru

Одеський НПЗ почне працювати на повну потужність у IV кварталі 2013 р., - Ставицький

Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) почне працювати на повну потужність у IV кварталі поточного року. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується Одеського НПЗ, то вже надано заявку на перекачування нафти на четвертий квартал, також цією компанією закуплені танкери, у вересні надійдуть у термінали нашої держави і я розраховую, що в четвертому кварталі цей завод працюватиме на повну потужність", - сказав Ставицький .

Що стосується роботи Лисичанського НПЗ, міністр зазначив: "Ми надіслали листи до нового засновнику... ви знаєте, що відбулася купівля "Роснефтью" компанії ТНК-BP і тому була тривала зупинка в переговорах, тому що не було людей, які могли б приймати рішення. Але я не відходжу від того варіанту, що наша держава може подивитися і в контракт з приватизаційних моментам, які відбувалися, тому в контрактах було прописано, що ці підприємства будуть працювати і люди будуть забезпечені робочими місцями. Ми на ці заходи звертаємо увагу".