ua en ru

Одеський депутат заперечує заяви щодо хабара детективу НАБУ

Одеський депутат заперечує заяви щодо хабара детективу НАБУ Фото: Олег Бабенко (facebook.com/oleg.babenko.777)

Бабенко вимагає від НАБУ вибачитися перед ним

Депутат Одеської облради Олег Бабенко заперечує повідомлення про те, що він пропонував хабар в розмірі 500 тис. доларів представникам НАБУ, та називає їх "вигадкою і провокацією". Відповідну заяву Бабенко розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Інформація, яка з'явилася у деяких ЗМІ з подачі НАБУ про те, що я нібито причетний до пропозиції хабара 500 тис. доларів за вирішення якихось питань пов'язаних з "Краяном" є вигадкою, провокацією", - заявив Бабенко.

Депутат вимагає НАБУ або підтвердити звинувачення за допомогою аудіо- або відеодоказів, або вибачитися перед ним.

"Також не відповідає дійсності інформація про те, що мені повідомили про підозру. Про все, що відбувається я дізнався зі ЗМІ. "Підозру" мені ніхто не вручав", - додав Бабенко.

Депутат повідомив, що найближчим часом повернеться до Києва і сам піде у НАБУ.

Информация, которая появилась в некоторых СМИ с подачи НАБУ о том, что я якобы причастен к предложению взятки 500 тыс. д...

Опубліковано Oleg Babenko 12 січня 2018 р.

Зазначимо, вчора начальник Департаменту з розслідування у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив, що у ГПУ не спростовують інформацію, що депутатом, який пропонував хабар, є Олег Бабенко.

Нагадаємо, детективи НАБУ спільно з працівниками Генеральної прокуратури України12 січня повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його передбачуваного спільникові за пропозицію хабара в розмірі 500 тис. доларів співробітнику НАБУ.

Хабар детективу НАБУ пропонувалася в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного в корупційній схемі із заволодінням коштів бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отриманих від продажу будівлі мерії Одеси за завищеними цінами.