ua en ru

В Одесі вилучили велику кількість наркотичних речовин та вибухові пристрої

В Одесі вилучили велику кількість наркотичних речовин та вибухові пристрої Фото: виявлені боєприпаси (od.npu.gov.ua)

У одного з правопорушників виявили 2,4 кг марихуани

В Одесі правоохоронці вилучили у двох місцевих жителів близько трьох кілограмів марихуани та вісім гранат. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

Зокрема, під час обшуку у помешканні 28-річного чоловіка правоохоронці виявили та вилучили 2,4 кг марихуани, кущі конопель, електронні ваги, а також сім гранат підствольного гранатомета.

"В ході подальших оперативно-розшукових заходів також був проведений санкціонований обшук за місцем мешкання 29-річного товариша правопорушника, де поліцейські також вилучили 500 гр. марихуани, електронні ваги та корпус гранати РГД-5 із запалом", - повідомляють у Нацполіції.

Обох правопорушників затримали. Наразі триває слідство.

Фото: виявлені наркотики та боєприпаси (od.npu.gov.ua)

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, правоохоронці ліквідували міжрегіональну групу наркоділків та вилучили партію наркотиків на понад 3 мільйони гривень.

До складу групи входило п’ять осіб. Вони вирощували селективні сорти наркосировини та виготовляли з неї великі партії наркозасобів. Їхня діяльність поширювалася на територію декількох регіонів України. Правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі.