ua en ru

Обвал на шахті у Львівській області: в ЛОДА розповіли про стан постраждалих гірників

Обвал на шахті у Львівській області: в ЛОДА розповіли про стан постраждалих гірників Фото: обвал стався на шахті у Львівській області

Причини та винних у вибуху на шахті у Львівській області встановить спеціальна комісія

У Львівській обласній державній адміністрації розповіли про стан постраждалих внаслідок обвалу на шахті у Львівській області гірників. Про це йдеться у повідомленні на сайті ЛОДА.

Так, за словами глави ЛОДА Олега Синютки, причини та винних у вибуху на шахті у Львівській області встановить спеціальна комісія.

"За попередніми висновками, на шахті відбувся спалах метану. Проте, що стало безпосередньою причиною вибуху, а також винних осіб, які будуть притягнуті до відповідальності, встановить комісія. Вона і надасть кінцеві висновки", - зазначив він.

Крім того, Синютка наголосив, що за необхідності гірникам, які постраждали, забезпечать лікування від опіків закордоном.

"Ми можемо стверджувати про 8 летальних випадків. Наймолодшому із загиблих було 19 років, а найстаршому - 42. Серед них - начальник дільниці, гірничий майстер та 6 шахтарів. Ще 14 шахтарів перебувають в опіковому відділенні Червоноградської лікарні. Їх загальний стан середньої важкості. За необхідності ми готові забезпечити гірникам лікування від опіків закордоном", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок обвалу на шахті у Львівській області двоє гірників знаходяться в реанімації.