ua en ru

Обстріли Авдіївки: в Міноборони пояснили причини загострення ситуації в місті

Обстріли Авдіївки: в Міноборони пояснили причини загострення ситуації в місті Фото: Олександр Мотузяник назвав причини обстрілу Авдіївки

Обстріли Авдіївки пов'язані зі спробами бойовиків звинуватити українську сторону в порушенні Мінська

Обстріли Авдіївки (Донецька область), які бойовики почали вранці 29 січня 2017 року, пов'язані з тим, що місто для бойовиків є надзвичайно важливим стратегічним об'єктом. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, промзона Авдіївки залишається найбільш напруженою точкою АТО тому, що місто для бойовиків є надзвичайно важливим стратегічним об'єктом. Крім того, він пов'язує обстріл Авдіївки з спробами бойовиків звинуватити українську сторону в порушенні мінських домовленостей.

"Ворожі дії супротивника слід розглядати в комплексі. По-перше, це не тільки бойові завдання, це і політичне завдання, це дискредитація України на міжнародній арені, це спроба змусити Україну виконувати ті завдання, які ставить перед собою РФ, це спроби звинуватити українську сторону в порушенні мінських домовленостей. По-друге, Авдіївка для ворога залишається сьогодні надзвичайно важливим стратегічним об'єктом", - повідомив він.

Так, за словами Мотузяника, у місті проходить дуже важлива для бойовиків траса, також там є ряд стратегічно важливих об'єктів.

"Всі знають, що там проходить дуже важлива траса, що там є дуже важливі об'єкти, які для супротивника мають дуже великі інтереси. Це і коксохімічний завод, це і фільтрувальна станція. Тому саме Авдіївська промзона сьогодні в зоні проведення АТО залишається найбільш напруженою точкою", - повідомляв Мотузяник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більшість виявлених при обстрілі Авдіївки (Донецька область) снарядів мають заборонені мінськими угодами калібри.