ua en ru

ОБСЄ: У житлових районах Донбасу досі розміщується військова техніка

ОБСЄ: У житлових районах Донбасу досі розміщується військова техніка Фото: ОБСЄ в Україні заявляє про невідведену військову техніку на Донбасі (УНІАН)

Це призводить до жертв серед цивільного населення

На Донбасі у житлових районах досі розміщується військова техніка, що призводить до жертв серед цивільного населення. Про це сказав голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Ертурул Апакан у своєму зверненні до Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає прес-служба місії.

Він зазначив, що на життєво важливих об’єктах цивільної інфраструктури, у житлових районах та на контрольних пунктах виїзду-виїзду, а також навколо них досі розміщується військова техніка і сили. Це, за словами Апакана, неминуче призводить до жертв серед цивільного населення та перебоїв у постачанні основних комунальних послуг, як-от газу, води та електрики.

"Відведення важкого озброєння від населених пунктів та гарячих точок має стати першочерговим завданням", - заявив голова ОБСЄ в Україні.

There is an urgent need to protect civilians living close to the contact line in eastern Ukraine, said the Chief Monitor...

Опубліковано OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine 9 лютого 2018 р.

Голова Місії окреслив останні події, пов’язані з роботою Спільного центру з контролю та координації, який був створений за результатами двосторонніх домовленостей між Україною та Росією. Він також висловив сподівання на позитивні результати обговорень, що проводяться на інших майданчиках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін направив діючому голові ОБСЄ, міністру закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Анджеліно Альфано запит Кабінету міністрів про продовження мандату СММ ОБСЄ на 2019 рік.