ua en ru

ОБСЄ зафіксувала "Гради" на окупованому Донбасі

ОБСЄ зафіксувала "Гради" на окупованому Донбасі Ілюстративне фото (oruzhie.info)

"Гради" бачили неподалік Новоамвросіївського

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала 14 серпня чотири реактивні системи залпового вогню "Град" неподалік Новоамвросіївського в окупованій частині Донецької області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт СММ від 14 серпня.

Спочатку 12 серпня спостерігачі виявили чотири буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) та 2 самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) неподалік від н. п. Біле (22 км на захід від Луганська).

Крім того, 13 серпня БПЛА СММ малого радіуса дії виявив 2 протитанкові гармати (МТ-12 "Рапіра", 100 мм) поблизу залізничної станції в Дебальцеве.

"14 серпня СММ зафіксувала 4 реактивні системи залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) біля н. п. Новоамвросіївське (56 км на схід від Донецька)", - говориться в повідомленні.

Раніше в Міноборони України заявили, що у зоні проведення ООС на Донбасі бойовики збільшили грошову винагороду за збиття безпілотних літальних апаратів Об’єднаних сил.

РБК-Україна писало, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила поблизу населеного пункту Обозне в окупованому РФ районі Луганської області безпілотний літальний апарат (БПЛА) малого радіуса дії у результаті вогню зі стрілецької зброї.